8. Akoestische panelen

We moeten drie soorten akoestische of klank panelen te onderscheiden:
1. De isolatie panelen tegen de overdracht van het geluid in de lucht zoals de ACOUSTIC-MUR, in applicatie tegen bestaande muren en die de index versterken van de akoestisch of klankvermindering tussen twee lokalen.
Het idee is om een ​​ "massa-veer-massa" muur complex te krijgen.
De toevoeging van een aanvullende massa op de bestaande wand maakt het mogelijk om er de geluidsisolatie van te versterken, de veer bestaande uit het schuim ACOUSTIC-MUR  en waarop de extra massa is geplakt, absorbeert de energie en dempt de vibraties die op de muur inwerken langs de kant van de geluidsbron.
Het is belangrijk dat de massa gevormd door de laag van één of twee gipsplaten gelijmd op de ACOUSTIC-MUR, vrij kan bewegen, dwz. dat men een afstand behoudt van enkele millimeters met de andere structurele elementen van het gebouw om kortsluiting te vermijden met het systeem van "massa-veer-massa".
Deze ruimte kan later worden ingevuld door een flexibele joint die geschilderd kan worden.

2. De absorptie panelen of panelen voor akoestische correctie, zoals ALVEOSOUND of PYRASOUND, hebben geen klankisolatie eigenschappen.
Ze worden gebruikt om nagalm of resonantie te verminderen in een lokaal of een huls. Ze zijn dus bestemd om het akoestisch comfort in een ruimte te vergroten.
Ze omvatten een cellulair of pyramidaal oppervlak teneinde het absorberende oppervlak te vergroten en de effecten van stationaire golven te verminderen.
Hoe dikker het akoestisch absorberend paneel, hoe efficiënter  het zal zijn voor de absorptie van geluiden met een lage frequentie.
Hun efficaciteit in het frequentiespectrum wordt gemeten in de Alpha Sabine eenheid van 0 en 1.
Omwille van hoge vereisten met betrekking tot de brandbaarheid van het materiaal, bieden wij het AKOMO melamine schuim aan.
3. De dempende of amortisserende platen zoals AMORTSON zijn visco-elastische platen die bestemd zijn om gekleefd te worden tegen resonantie oppervlakken, zoals platen of dunne en lichte wanden, om hun uitstralingsvermogen te verminderen.